tisdag 26 maj 2015

Gestaltning

Här kommer vår gestaltning från Karlskogagruppen. Vi har valt att göra en liten film som har berört oss alla och vi ville försöka framhäva de starka känslorna som är kopplat till mobbning.

Kopplingar och inspiration till filmen 

Olsson, C. (2015). Nolltolerans mot mobbning borde vara en självklarhet. I H. Reistad, (2015). (red.), Pedagogiska magasinet - Lärarförbundets tidskrift för utbildning, forskning och debatt (2) (ss. 78,79). 

Skolverket, (2014). Främja, förebygga, upptäcka och åtgärda: Hur skolan kan arbeta mot trakasserier och kränkningar. Stockholm: Skolverket.

Skolverket, (2013). Kränkningar i skolan: Analyser av problem och lösningar. Stockholm: Skolverket.

Thors, C. (2007). (red.), Utstött - En bok om mobbning. Stockholm: Lärarförbundets förlag.


Medverkande:
Josefine Persson
Malin Johansson
Nathalie Einmaa
Jennifer Rosengren
Veronica Hjalmarsson

Vi vill också tillägna ett stort tack till Erika Jonsson som har bidragit med text, musik och sång till denna film!

7 kommentarer:

  1. Tack för en fin gestaltning!
    En video som verkligen berör och med fantastisk sång och musik blir det ytterligare effekt.
    /Helena

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar och känslosam gestaltning! Jag rös i hela kroppen när jag tittade. Som ni skriver: Nolltolerans mot mobbning borde vara en självklarhet!
    Väldigt fin musik också, den var väldigt talande precis som filmen i sig...
    /Sophie

    SvaraRadera
  3. En väldigt bra gjord gestaltning där färgsättning och musik förstärkte budskapet. Jag har svårt att förstå hur mobbning kan hålla på så länge utan att man ser det i skolan. Vill man se, så ser man. Och vi måste se!

    SvaraRadera
  4. Vilken otroligt fin gestaltning, jättebra gjort! Detta är nog en verklightet för många barn i skolan. Det måste få ett stopp. Håller med er: Nolltolerans mot mobbning!!

    SvaraRadera
  5. åh ni är så duktiga jämt tjejer! jättefin gestaltning den berör! jättekul att ni lyckats få med musik! / Nathalie eriksson

    SvaraRadera
  6. Otroligt berörande gestaltning, ni får fram ert budskap så bra och det blev riktigt känslosamt när jag såg filmen. Tack för ert fina engagemang.

    SvaraRadera
  7. väldigt fin och bra gestaltning som verkligen berörde. Otroligt viktigt ämne att ta upp! Filmen var väldigt bra gjord med effekter, färger och musik som gjorde att den berörde lite extra! Gillade verkligen låten också :) Bra jobbat tjejer :)

    SvaraRadera